BIOGRAFIA

Fiskarsissa asuva Ilari Edelmann (synt.1982) on säveltäjä, pianisti, sovittaja.

Hänen musiikkiaan on kuultu konserttilavoilla sekä useissa elokuvissa, näytelmissä ja performansseissa sekä Suomessa että ulkomailla. Musiikkia mm. elokuviin Tie Pohjoiseen, Palnan tyttäret ja Kotona kylässä. Näyttämömusiikkia hän on tehnyt mm. näytelmään Elämä esityksenä (Circus Maximus). Hän on säveltänyt musiikkia myös radiokuunnelmiin.

Monipuolinen musiikin ammattilainen on soittanut myös konsertteja solistisesti sekä säestänyt lukuisia tunnettuja eturivin muusikkoja Suomessa sekä ulkomailla. Edelmann on säveltänyt myös tilauksesta musiikkia mm.  Meta4 jousikvartetolle, jonka kanssa soololevyn Yaaxhe, ja mm. Koiton laulu kuorolle.

Hänen pianonsoittoa voi kuulla myös useilla levytyksillä mm. Toni Edelmannin levyllä Korpimaan lauluja, saksalaisen säveltäjän Michael Grossin levyllä `Jede Nacht Der Selben Traum` sekä esim. Hectorin levyllä `Viattomuuden Lauluja.` Samuli Edelmannin Vaiheet II levylle hän sävelsi uutta musiikkia, ja toimi pianistina.

Festivaalien tuottajana hän on ollut toteuttamassa mm. musiikki/teatterifestivaalia Trockenschwimmer Berliinissä. Ja on Helsinkiläisen taideyhdistyksen, Aletheian Ry:n perustajajäsen. Aletheia Ry tuottaa ja järjestää konsertteja, perfomansseja, ja installaatioita. Aletheia Festivaali järjestetään vuositain. Ensimmäinen Aletheia Fest järjestettiin 2020, Raaseporin Pohjassa. Edelmann on myös Helsinkiläisen  taitelijayhdistys YÖ ry:n perustajajäsen.

Opintoja useissa arvostetuissa oppilaitoksissa niin Suomessa kuin eri puolilla Euroopaa: Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Pop-Jazz konservatoriossa ja Berliinin Universität der Künste taidekorkeakoulussa ja myös Torinon Kuninkaallisessa konservatoriossa. Oppilaitosten ulkopuolella hänen opettajinaan ovat toimineet mm. säveltäjä Lotta Wennäkoski, Markus Fagerudd ja pianisti Janne Mertanen. Berliinissä mm. säveltäjä Michael Gross ja pianisti Aki Takase.