BIOGRAFIA

Helsingissä asuva Ilari Edelmann (synt.1982) on säveltäjä, pianisti, sovittaja.

Hänen musiikkiaan on kuultu konserttilavoilla sekä lukuisissa elokuvissa, näytelmissä ja performansseissa sekä Suomessa että ulkomailla. Ja on säveltänyt musiikin mm. elokuviin Tie Pohjoiseen, Palnan tyttäret ja Kotona kylässä. Edelmann sävelsi musiikin myös näytelmään Elämä esityksenä (10 huonetta ryhmä). Edelmann on säveltänyt musiikkia myös radiokuunnelmiin.

Monipuolinen musiikin ammattilainen on soittanut myös konsertteja solistisesti sekä säestänyt lukuisia tunnettuja eturivin muusikkoja Suomessa sekä ulkomailla. Edelmann on säveltänyt myös tilauksesta musiikkia mm.  Meta4 jousikvartetolle, jonka kanssa soololevyn Yaaxhe.

Hänen pianonsoittoa voi kuulla myös useilla levytyksillä mm. Toni Edelmannin levyllä Korpimaan lauluja, saksalaisen säveltäjän Michael Grossin levyllä Jede Nacht Der Selben Traum sekä esim. Hectorin levyllä Viattomuuden Lauluja.

Hän on ollut myös mukana tuottamassa musiikki/teatterifestivaalia Trockenschwimmer Berliinissä. Ja ollut perustamassa taideyhdistystä Aletheia, joka tuottaa ja järjestää konsertteja, perfomansseja, elokuvia ja installaatioita ja pyrkii eri taiteidenväliseen kommunikatioon.

Edelmann on opiskellut useissa arvostetuissa oppilaitoksissa niin Suomessa kuin eri puolilla Euroopaa: Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Pop-Jazz konservatoriossa ja Berliinin Univärsität der Künste taidekorkeakoulussa ja myös Torinon Kuninkaallisessa konservatoriossa. Oppilaitosten ulkopuolella hänen opettajinaan ovat toimineet mm. säveltäjä Lotta Wennäkoski, Berliinissä pianisti Aki Takase ja säveltäjä Michael Gross.